Генштаб підтвердив атаку складу боєприпасів на аеродромі "Ханська".

Атака на склад боєприпасів на аеродромі
Атака на склад боєприпасів на аеродромі

Українські військові атакували російський аеродром у Республіці Адигея

У ніч на 10 жовтня 2024 року українські військові вдало здійснили атаку на російський військовий об'єкт. Генеральний штаб ЗСУ повідомляє про пошкодження аеродрому "Ханська", розташованого у Республіці Адигея.

За інформацією військового керівництва, в результаті операції був уражений склад боєприпасів на території аеродрому. У районі цілі була помічена активність ворожої протиповітряної оборони, а також виникло пожежа.

Відомо, що на аеродромі "Ханська" базувалися літаки Су-34 та Су-27. Точні наслідки удару наразі встановлюються.

Генштаб ЗСУ підкреслює, що операція була проведена спільно з Службою безпеки України, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони та Силами спеціальних операцій ЗСУ.

"Спільна бойова дія всіх складових Збройних сил по важливих об'єктах російських Збройних сил буде продовжуватися", - підкреслюється у повідомленні.

Слід зазначити, що аеродром "Ханська" розташований за 3 км на схід від однойменної станиці та за 6 км на північний захід від міста Майкоп. За відкритими даними, там розташовується 272-а навчальна авіаційна база Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua