Генштаб створює службу супроводу військових та їх родин.

Служба супроводу військових та родин
Служба супроводу військових та родин

Збройні сили України створюють службу соціального супроводу

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський затвердив концепцію впровадження соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у системі цивільно-військового співробітництва ЗСУ та дорожню карту. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Створення служби супроводу має на меті піклування про родини військовослужбовців та інформування, супровід поранених у закладах охорони здоров'я, зв'язок із сім'ями полонених, зниклих безвісти, загиблих.

«Відповідні підрозділи будуть розгорнуті в складі вже діючих штатних підрозділів цивільно-військового співробітництва Збройних сил України, які мають окрему структуру та вертикаль на всіх рівнях військового управління», – розповів начальник Центрального управління цивільно-військового співробітництва Генштабу Олександр Кутков.

Спочатку служби соціального супроводу будуть складатися з військовослужбовців, звільнених з полону, та військовослужбовців, які не можуть брати участь у бойових діях через поранення чи стан здоров'я. Відповідні рішення вже прийняті Сирським.

Молодший лейтенант Сергій Лихоманенко з п'ятої окремої штурмової бригади каже, що служби патронації є мультихабами, які об'єднують фахівців з різних напрямків: медичного, фінансового, кадрового, психологічного, звʼязків з громадськістю тощо. Це дає можливість оперативніше розв'язувати питання військовослужбовців та їхніх родин.

Згідно з директивою міністра оборони та головкома, служби патронації стануть штатними підрозділами у Збройних силах України, що підніме підтримку військовослужбовців та їх сімей на новий рівень.

Зазначимо, що понад 75% поранених захисників повертаються до служби після реабілітації.

Уряд ухвалив постанову про затвердження лікувальних, реабілітаційних, відновлювальних заходів з адаптації осіб, звільненими з ворожого полону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua