Генштаб ЗСУ повідомив про успішну атаку на базу зберігання БПЛА "Шахед".

Атака на базу зберігання БПЛА Шахед
Атака на базу зберігання БПЛА Шахед

Ударна група ЗСУ вдала атакувала базу зберігання безпілотників у Росії

Генеральний штаб Збройних Сил України 9 жовтня 2024 року повідомив про успішну операцію проти російських окупантів.

Ударна група угруповання сил та засобів Військово-Морських Сил ЗСУ спільно з підрозділами Служби безпеки України атакували базу зберігання безпілотних літальних апаратів "Шахед" поблизу населеного пункту Октябрьский у Краснодарському краї Російської Федерації, повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними інформації, на базі зберігалося близько 400 ударних дронів. Об'єктивний контроль показав точне влучання в ціль, а на території об'єкту спостерігалася вторинна детонація.

Знищення бази зберігання БпЛА "Шахед" значно знизить можливість російських окупантів тероризувати мирних мешканців українських міст та сіл, - наголосив Генштаб ЗСУ.

Крім того, раніше повідомлялося про успішну операцію, проведену вночі підрозділами Сил безпілотних систем ЗСУ у співпраці з іншими складовими Сил оборони. Було завдано вогневого ураження по 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ у Брянській області.

На території цього складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, зокрема й ті, що надійшли з КНДР, а також керовані авіаційні бомби. Зафіксовано вибухи на території об'єкта та перекриття місцевою владою дороги в районі арсеналу.

Ураження подібних арсеналів створює серйозні логістичні проблеми для російської армії, що суттєво знижує наступальний потенціал окупантів на загрозливих напрямках, - заявив Генштаб ЗСУ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua