Герой України пояснив, чому пожалкував, що не загинув.

Герой военных действий рассказал о выживании
Герой военных действий рассказал о выживании

Герой України розповів про свою участь у війні на Луганщині

Ілля Жеведь, розвідник-сапер бригади "Рубіж", став героєм України за свою хоробрість і відвагу в битві проти російських загарбників на Луганщині. У інтерв'ю телеканалу "Армія TV" Жеведь поділився своїм досвідом та розповів про те, як отримав поранення та чому жалкує, що не загинув.

Ця історія сталася, коли Жеведь служив у Нацгвардії і його підрозділ обороняв Рубіжне на Луганщині. Вони стояли біля Курдюмівки на Бахмутському напрямку, де їх штурмували. Під час одного з обстрілів, Жеведь був поранений.

"Я стрибнув у окоп, тут вибух, піднявся чорний пил. Хотів вилізти, але зрозумів, що не відчуваю ніг. Подумав: 'Усе, Ілюшка, ніжок у тебе немає'. А потім: 'Стоп, а як же я стою?'. Розсіюється пил, я дивлюся на праву ногу, вона ціла. Ну вогонь. Дивлюся на ліву, а там все розірвано - пальці стирчать у різні сторони. А я сперся на окоп, і так стою. Ну, думаю, в принципі нічого страшного, пальців нема – то не проблема", - розповів Ілля Жеведь.

До військового довелося відрізати пошкоджену стопу, але Жеведь швидко відновився та отримав спеціальний протез. Після процесу відновлення, він знову повернувся до виконання своїх обов'язків.

"Коли мене поранило, я навіть трохи засмутився, що не загинув. Якби загинув – там Вальгалла, хлопці-побратими чай заварили. Матеріальні питання взагалі б не цікавили. Ти вже в вищому світі, зробив уже щось класне. Знаєте, є така футболка з написом: 'Герої не вмирають, вони йдуть до раю на перегрупування'. Так і я, чекав би свого перегрупування на наступну місію. Готовий був її виконувати заради України і розвитку людства", - підкреслив Ілля Жеведь.

Ця історія Жеведя слугує великим прикладом відданості та героїзму. Президент України Володимир Зеленський також визнав цю хоробрість та підписав указ про надання героям житла.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua