Герой України розповів, якою була підготовка у Німеччині .

Герой України під час підготовки у Німеччині
Герой України під час підготовки у Німеччині

Українські військові набули цінного досвіду під час навчання в Німеччині

Олександр Кроковець, командир бойової машини Bradley M2, розповів, що українські військові, які навчалися в Німеччині, отримали цінні навички, які будуть корисними в майбутньому.

Українські військові проводили тренування на різних рівнях, від відділення до батальйону, а також репетиції бою з використанням електронних систем.

«Не знаю, як було у інших, але те, що було у нас - це найвищий рівень. Спочатку відточили свої навички екіпажі. У цей же час відточила свої навички піхота. Потім спільно відділеннями, потім на рівні взводів, потім рот, потім батальйонами. Пройшли злагодження. Навіть репетиція була з нашими партнерами того, як усе буде виглядати на полі бою. Репетиція і наступу, і оборони була. Репетиція була з використанням електронних систем, які показують, скільки я використав боєкомплекту, скільки залишилося. Це вже після тренажерів. А на тренажерах ми вчилися на M3 Bradley, збивали гелікоптери, літаки. Все виходило», - розповів Кроковець.

Командира вражали майже реальні умови навчання та ознайомлення з устаткуванням в Німеччині. Він також зазначив, що хоча вони навчалися на M3 Bradley, в Україні вони отримали M2 Bradley і хотіли б мати українську версію цієї машини з певними удосконаленнями.

Кроковець підкреслив, що українські військові показали союзникам нові можливості техніки та відкрили їм очі на використання.

«Один їхній підполковник сказав, що 25 років працює на Bradley, але не знав, що таке можна робити з цією машиною. Просто потрібно вмикати фантазію. Певно, є протокол використання машини, які наші партнери дотримуються. А якщо вийти за нього, то відкриваються нові можливості, які ми показали. Нам сказали, що як хочете, так і використовуйте машини, учіться, це для вас», - додав військовий.

Командир також зазначив, що українські військові отримали великий досвід у ремонті техніки прямо на полі бою.

Він також наголосив, що машини, на яких вони навчалися, мали вже військовий досвід у Іраку в рамках операції «Буря в Пустелі».

Українські військові продемонстрували точність M2 Bradley, випробувавши її на манекенах російських солдат.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua