Гіркін йде на війну проти України? Дружина терориста прокоментувала чутки про його звільнення.

Жінка з розчаруванням слухає чутки про Гіркіні звільнення
Жінка з розчаруванням слухає чутки про Гіркіні звільнення

Мирослава Регінська, дружина Ігоря Гіркіна-Стрєлкова – колишнього міністра оборони терористичної групи "ДНР", спростувала інформацію про його звільнення з колонії і назвала це фейком. Вона заявила, що адвокати та сім'я Гіркіна не отримали жодної інформації щодо змін у його справі.

Регінська додала, що Ігор Гіркін виражав бажання служити Вітчизні, але наразі немає жодних офіційних даних про його відправку на фронт. Вона також підкреслила, що стаття, за якою він був засуджений, не передбачає такої можливості.

Раніше Telegram-канал Shot повідомив, що Гіркіна звільнять з колонії і він буде відправлений на війну проти України. За даними каналу, адвокатам Гіркіна вдалося домогтися заміни вироку на участь у військових дій проти України.

Суд у Москві у січні 2023 року засудив Ігоря Гіркіна до чотирьох років в'язниці загального режиму за пропаганду екстремістської діяльності. Ізвестний своєю критикою президента Путіна та бажанням стати президентом Росії, Гіркін був затриманий у липні 2021 року за підозрою в екстремістській діяльності.

Також Ігор Гіркін перебуває у розшуку за знищення малайзійського Boeing рейсу MH17 над Донбасом. У 2022 році йому було накладено довічне ув'язнення за цей злочин, але цього року його статус "схильний до втечі" було знято.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua