Гнучкий курс валют та високі депозитні ставки: НБУ поділився планами.

Графічне зображення гнучкого курсу валют та депозитних ставок: НБУ розкриває плани
Графічне зображення гнучкого курсу валют та депозитних ставок: НБУ розкриває плани

Рада Національного банку України встановила головні принципи своєї грошово-кредитної політики, які спрямовані на зниження інфляції до 5% протягом наступних трьох років.

Згідно з інформацією НБУ, такий підхід відрізняється від попереднього режиму інфляційного таргетування, який діяв до початку війни. У той час інфляція поверталася до цільового рівня протягом 9-18 місяців. Тепер Національний банк використовує більш гнучкий підхід і після стабілізації економіки повернеться до попереднього режиму.

Також НБУ буде працювати над покращенням ефективності механізмів монетарної трансмісії, щоб зміцнити роль облікової ставки як інструменту монетарної політики. Для досягнення цієї мети будуть зменшувати економічну невизначеність, зберігати довіру до гривні та поступово послаблювати валютні обмеження.

Національний банк буде продовжувати використовувати гнучкий обмінний курс до повного відновлення гнучкості, а також підтримувати високі процентні ставки на гривневі депозити, щоб захистити доходи населення від інфляції. Це також сприятиме зниженню ризиків на валютному ринку та стабілізації інфляційних очікувань.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua