Голова НАЗК оприлюднив список воєнкомів, що живуть на широку ногу.

Голова НАЗК оприлюднив список воєнкомів
Голова НАЗК оприлюднив список воєнкомів

НАЗК затримує посадових осіб ТЦК та СП з підозрою в незаконному збагаченні

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) перевіряє декларації та статки воєнкомів та членів ВЛК. Голова НАЗК Віктор Павлущик розповів про найбільш резонансні справи.

Наприклад, до начальника Дніпропетровського ОТЦК та СП ОК "Схід" була вручена підозра за недекларування автомобіля, квартири та доходу дружини у формі подарунку на суму 6,2 млн грн. А також батько і тесть суб'єкта декларування придбали квартири та автомобілі на 5,6 млн грн

НАЗК знайшло необґрунтовані активи на суму понад 260 млн грн у посадових осіб ТЦК та СП. Встановлено шість випадків незаконного збагачення та набуття необґрунтованих активів.

Колишньому начальнику Одеського обласного ТЦК Євгену Борисову стали вручати підозру за незаконне збагачення на суму понад 188 млн грн. У його власності була виявлена вілла в Іспанії, а також автопарк у власності його дружини, матері та тещі.

Заступник начальника ТЦК Одеси Денис Галушко також має ознаки незаконного збагачення на суму понад 14 млн грн. Його близьким особам також належить вартісний автопарк та нерухомість.

Начальник Малиновського районного ТЦК Одеси В'ячеслав Кушнеров збагатився на майже 47 млн грн. У власності його родини була виявлена нерухомість та автопарк, а він сам не може пояснити походження коштів.

Керівник Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолій Пікал також збагатився на 8,5 млн грн. У цій справі залучено його батька та дружину, які набули майно за кошти, походження яких не з'ясовано.

НАЗК передало матеріали справи до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо заступника начальника Полтавського обласного ТЦК, який набув необґрунтованих активів. Різниця між вартістю набутого майна та доходами родини становить понад 1,8 млн грн.

Начальник Самбірського районного ТЦК Львівської області разом з дружиною протягом 2020-2022 років придбали нерухоме майно на суму понад 4,4 млн грн, розповів Павлущик.

В НАЗК провели аналіз майнового стану посадовців ВЛК та передали вісім матеріалів до Управління повних перевірок для проведення повної перевірки.

Нагадаємо, що СБУ затримала очільників ТЦК на Київщині, які заробили на ухилянтстві понад $1 млн. Справа передана до Офісу Генпрокурора.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua