Голова Житомирської ОВА оцінив успішність мобілізації в області.

Голова Житомирської ОВА оцінив успішність мобілізації
Голова Житомирської ОВА оцінив успішність мобілізації

Мобілізація на Житомирщині: вересень - не найкращий, але з жовтня все покращиться

Статистика мобілізації на Житомирщині у вересні показала погіршення, але вже з жовтня ситуація повинна повернутися до нормальної. Про це повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Бунечко у інтерв'ю для Главкому.

Бунечко зауважив, що після його зведення про виконання планів кількість привілеїв значно зменшилася. Він сподівається, що військове керівництво прийме необхідні рішення найближчим часом.

Попереднє заявлення Бунечка підтверджує, що на Житомирщині намагаються уникнути конфліктів і не дозволяють російському ІПСО показувати житомирян як "людей, що бігають по місту, ловлять в торгових центрах і т.д."

Голова ОВА завірив, що все відбувається в межах закону та Державне бюро розслідувань контролює роботу Територіального центру комплектування (ТЦК). Він сподівається, що після погіршення статистики у вересні мобілізація повернеться до норми.

За даними, в середу та четвер, 12 і 13 жовтня, співробітники ТЦК та Служби порятунку разом з поліцією здійснили рейди для перевірки військово-облікових документів у чоловіків. Рейдові бригади були помічені біля торгових центрів "Метро" та "Глобал", а також у пабі на вулиці Київській.

Варто зазначити, що фортифікаційні роботи на Житомирщині повністю завершено, і область готова до будь-яких викликів з боку Білорусі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua