Голова Житомирської ОВА пояснив «енергетичний феномен» області.

Голова Житомирської ОВА пояснив «енергетичний феномен» області
Голова Житомирської ОВА пояснив «енергетичний феномен» області

Завдяки фаховості керівництва та різним підходам до відключення світла, Житомирщині вдалося уникнути масштабних відключень електроенергії

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів про успіхи місцевих служб у запобіганні відключень електроенергії на Житомирщині. За його словами, обвинувачення у "некоректному вимиканні світла" не відповідають дійсності, оскільки відключення відбувалися по графіку, як і в інших областях України.

Бунечко наголосив, що Житомирщина суворо дотримувалася графіків відключення світла завдяки професіоналізму обласних служб. Він також відзначив участь міських голів у процесі відключення, що зробило Житомирщину регіоном, який не відключається.

Крім того, Житомирська область надавала підтримку Києву шляхом вимикання електроенергії у своїх підприємствах під час блекаутів, щоб жителі Київської області мали світло трохи довше. Зараз немає окремого плану щодо такої підтримки з настанням холодів.

Прогнози щодо відключень електроенергії взимку

Хоча в окремих регіонах України передбачають перші заморозки, енергетики не вважають, що це призведе до відновлення графіків відключень електроенергії. Міністерство енергетики заперечило прогноз ООН щодо тривалості відключень світла у зимовий період, вважаючи його неправдоподібним.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua