Голові НБУ Андрію Пишному – 50. Найцікавіші факти з життя головного банкіра країни.

Голова НБУ Андрій Пишний усміхається на фоні чисел 50
Голова НБУ Андрій Пишний усміхається на фоні чисел 50

Національний банк України святкує 50-річчя свого голови, Андрія Пишного. З цього приводу були зібрані цікаві факти про його життя. Андрій Пишний народився 26 жовтня 1974 року в селі Доброводи Збаразького району Тернопільської області. Він закінчив Чернівецький державний університет та Українську академію банківської справи. До того, як очолити Нацбанк, він займав різні керівні посади в Ощадбанку та інших банках. Андрій Пишний також є кандидатом юридичних наук і має багато наукових публікацій. Він брав участь у розробці санкцій проти Росії у міжнародній групі "Єрмака-Макфола". Крім цього, Андрій Пишний допомагає людям з проблемами слуху, оскільки сам має проблеми з слухом. Він закликав українців пожертвувати на допомогу волонтерці Таті Кеплер, а в подяку розіграти подарунки. Відзначимо, що Андрій Пишний був призначений головою Національного банку України 7 жовтня 2022 року.

Що відомо про Андрія Пишного

Андрій Пишний народився 26 жовтня 1974 року в селі Доброводи Збаразького району Тернопільської області. Він закінчив Чернівецький державний університет та Українську академію банківської справи Нацбанку України. Андрій Пишний працював у банківській сфері і займав різні керівні посади, зокрема в Ощадбанку. В 2022 році він був призначений головою Національного банку України.

Хвороба

У 34 роки Пишний майже повністю втратив слух і користується мобільним телефоном тільки для відеозв'язку. Він заснував громадську організацію "Відчуй", яка допомагає людям з проблемами слуху. Андрій Пишний розповів, що він не вміє спілкуватися мовою жестів, тому уникав розмов з людьми.

Родина

Андрій Пишний є одруженим і має двох доньок. Він познайомився зі своєю майбутньою дружиною, Людмилою, коли йому було важко після смерті мами. Вони одружилися після 40-річчя Андрія. Дружина Андрія була професійним танцюристом і займалася легкоатлетичним спортом. Андрій Пишний зазначив, що дружина допомогла йому схуднути і уникати непотрібних розмов.

Святкування ювілею

У день свого 50-річчя Андрій Пишний закликав українців підтримати волонтерку Тату Кеплер. Він обіцяв розіграти подарунки серед тих, хто пожертвує кошти. Андрій Пишний активно займається громадською діяльністю та допомагає людям. Він закликав створити інклюзивне суспільство та забезпечити безбар'єрний доступ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua