Google, Meta та TikTok забанили в соцмережах підприємство РФ, яке виробляло БпЛА.

Заборонене підприємство РФ виробляло БпЛА
Заборонене підприємство РФ виробляло БпЛА

Компанії Google, Meta та TikTok закінчили співпрацю з промисловим підприємством з Татарстану, яке залучало іноземних жінок для виготовлення безпілотників для російської армії. Про це повідомляє Associated Press.

Після публікації звіту 10 жовтня, в якому були розкриті умови роботи на заводі, розташованому в українській спеціальній економічній зоні "Алабуга", забороненій США та Великобританією, акаунти компанії були видалені з різних соціальних мереж.

Відео та пости в соцмережах обіцяли жінкам, особливо з Африки, безкоштовні перельоти до Росії і заробітну плату більше 500 доларів на місяць.

Виявилося, що замість роботи у готельному бізнесі та громадському харчуванні, деяким жінкам доводилося працювати на заводі, де вироблялися іранські безпілотні літальні апарати для використання на території України.

Кілька жінок, що працювали на цьому підприємстві, розказали у інтерв'ю Associated Press про тривале спостереження, порушення умов щодо заробітної плати та роботи з агресивними хімікатами.

Також американські технологічні компанії закрили аккаунти Алабугського політехнічного інституту, де студенти спеціалізуються на виробництві безпілотників. Загалом, кількість підписників на закритих аккаунтах становила не менше 158 344, а на одній з сторінок TikTok було більше мільйона лайків.

Раніше повідомлялося, що хакери Міністерства оборони РФ атакували понад 800 серверів. 

Варто зазначити, що українські хакери здійснили масштабну атаку на Всеросійську державну телевізійну та радіомовну компанію (ВДТРК) з нагоди дня народження В. Путіна.

Також був розкритий хакер з Хмельниччини, який, за даними слідства, створив стартап і надавав доступ до російських веб-сайтів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua