Граничні ціни потрібно скасувати або зробити на рівні з європейськими цінами – представники ВДЕ.

Граничні ціни скасовувати або зробити на рівні з європейськими цінами
Граничні ціни скасовувати або зробити на рівні з європейськими цінами

Українська відновлювана енергетика вимагає зміни граничних цін на ринку електроенергії України. Вони просять Національну комісію, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувати або підвищити ціни до європейського рівня. Представники асоціацій, що представляють вітроенергетику, сонячну енергію та загальну відновлювану енергетику, вважають, що це допоможе отримати кошти для ремонту обладнання та підготовки до опалювального періоду і покращить боргову кризу на ринку електроенергії.

Вітроелектростанції "Щасливий" та "Островський" також підтримують цю ініціативу, стверджуючи, що встановлення граничних цін на ринку електроенергії не відповідає європейським стандартам та заважає будівництву нових електростанцій.

Компанія Elementum Energy пропонує встановити максимальні граничні ціни на рівні 4000 євро за МВт-год, щоб інтегрувати український та європейський енергоринки. Вони також наголошують на важливості інтеграції енергетичних ринків для формування конкурентного та справедливого ціноутворення.

Директорка Євро-українського енергетичного агентства Анастасія Верещинська раніше заявила про необхідність адаптації цінових обмежень до європейських цін для забезпечення стабільного постачання електроенергії в Україні, особливо взимку. За її словами, це дозволить трейдерам і бізнесу закуповувати електроенергію за кордоном у випадку дефіциту на внутрішньому ринку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua