Гуманітарна ситуація на Курщині: ООН відреагувала на звернення України.

Гуманітарна ситуація на Курщині
Гуманітарна ситуація на Курщині

Українське Міністерство закордонних справ звернулося до ООН з проханням приїхати на контрольовану Україною територію Курської області для гуманітарного реагування. Проте, для цього потрібен дозвіл від Росії. Про це повідомляє Голос Америки.

Речник ООН Стефан Дюжаррік прокоментував запрошення МЗС, але представники Міжнародного комітету Червоного Хреста поки не відреагували.

Нагадаємо, що Україна дотримується міжнародних зобов'язань щодо захисту цивільного населення під час ведення бойових дій в Курській області. Зокрема, вона забезпечує ефективний контроль окремих районів території.

Інформація про оточені російські війська

Згідно з даними аналітиків DeepState, російські війська в селі Крем'яне на Курщині перебувають в оточенні з початку Курської операції. Угруповання регулярно намагаються прорватися до них з боєкомплектом та продовольством.

Наступ ЗСУ та реакція Росії

За даними Financial Times, Російська Федерація вже направила 38 тисяч осіб, включаючи штурмові бригади, для відбиття наступу ЗСУ на Курській області. Проте, контратака до цього часу не була великомасштабною.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua