Хакери ГУР атакували фінансовий сектор РФ: які компанії опинилися під ударом.

Хакери атакують фінансовий сектор РФ
Хакери атакують фінансовий сектор РФ

Українські розвідники здійснили кібератаку на російські банки

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України здійснили кібератаку на російський фінансовий сектор, включаючи Альфа-банк, оператора "Ростелеком" і банк "Відкриття". Про це повідомляє Ліга.net з посиланням на джерела в розвідці.

За словами джерел, через атаку в системі швидких платежів стався глобальний збій: мобільні програми банків, онлайн-банкінг та внутрішні сервіси установ припинили свою роботу.

У ГУР підкреслили, що атаковані об'єкти забезпечують російську агресію проти України.

Водночас проросійські медіа повідомляли про глобальний збій в банках РФ, але не розголошували його причину. Також вони не можуть назвати терміни відновлення роботи фінустанов.

Нагадаємо, у вересні українські розвідники провели успішну кібероперацію - зламали федеральний центр видачі цифрових підписів РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в Telegram. Зазначається, що отримані дані виставлять на продаж, а отримані кошти передадуть на потреби Сил безпеки і оборони України.

До слова, у день 33-ї річниці Незалежності України на 33 сайтах афільованих із росіянами підприємств із окупованих міст з'явилося зображення українського воїна з написом "Відновимо кордони до останнього метра".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua