Хакери ГУР атакували навчальні заклади РФ, які готують військових фахівців.

Хакери атакують навчальні заклади РФ
Хакери атакують навчальні заклади РФ

Фахівці ГУР МО здійснили кіберудар на мережеву інфраструктуру північно-кавказького федерального університету

Фахівці головного управління розвідки Міністерства оборони здійснили кіберудар на мережеву інфраструктуру північно-кавказького федерального університету, який підготовляє кадри для армії РФ. Про це повідомило УНН з посиланням на власне джерело у розвідці.

За інформацією джерела, університет забезпечує діяльність кількох навчальних закладів у різних регіонах РФ, в тому числі семи інститутів.

"В результаті операції було пошкоджено внутрішню інформаційну інфраструктуру об'єкту, знищено цільові ресурси противника (веб-сайти, бази даних, файлові сховища) загальним обсягом понад 150 терабайт", - розповіло джерело.

Було атаковано 11 вебсайтів, понад 7000 службових комп'ютерів, 135 серверів і файлових сховищ.

За даними джерела, також було здійснено серію кібератак на цільові інтернет-ресурси та файлові сховища організацій противника. Після здобуття доступу до мережевої інфраструктури, на атакованих веб-ресурсах було розміщено агітаційні листівки на підтримку операцій ЗСУ.

"Результатом операції стало послаблення навчально-наукової бази країни-агресора та можливостей підготовки військових фахівців шляхом виконання спеціальних завдань розвідки в кіберпросторі", - додало джерело.

В раніше викритій кібератакі, 2 жовтня, фахівці ГУР МО вдарили по російському фінансовому сектору, зокрема по Альфа-банку, оператору "Ростелеком" і банку "Відкриття". Про це повідомляє Ліга.net з посиланням на джерела в розвідці. ГУР наголошує, що атаковані об'єкти підтримують російську агресію проти України.

Також в вересні українські розвідники зламали федеральний центр видачі цифрових підписів РФ. Отримані дані будуть продані, а отримані кошти будуть направлені на потреби Сил безпеки і оборони України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua