Хакери ГУР здійснили атаку на супутниковий звʼязок у Росії – джерело.

Атака на супутниковий звʼязок у Росії
Атака на супутниковий звʼязок у Росії

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України здійснили кібератаку на ІТ-інфраструктуру "Морсвязьспутник", національного оператора системи рухомого супутникового зв'язку. Цю інформацію надали джерела в ГУР МОУ.

Джерела також повідомили, що в результаті атаки були пошкоджені російські системи контролю руху морського транспорту, компанія "Fesco", а також підприємства "Росморпорт" та "Росморречпорт".

За словами співрозмовників, після DDOS-атаки сталися проблеми з доступам до веб-сайтів і електронних ресурсів об'єктів атаки. Це призвело до нестабільності супутникового зв'язку, який використовується для контролю руху морського транспорту.

Військова розвідка заявила, що російським ЗМІ було наказано не розголошувати факт DDOS-атаки на ці об'єкти, що ускладнює об'єктивну оцінку економічних збитків для РФ.

Сьогодні міжнародна хакерська група під назвою Head Mare взяла на себе відповідальність за взлом веб-серверів компанії "НДІ "Ферріт Домен" в Росії. Це повідомляється на офіційному акаунті групи в соціальній мережі Х (колишній Twitter). Повідомляється, що ця компанія займається будівництвом радіолокаційного обладнання для російських зенітно-ракетних комплексів і виготовляє бортове обладнання для російських супутників. Хакери розмістили документацію компанії та особисті дані Олександра Іванова, заступника генерального директора з режиму та безпеки "НДІ "Ферріт Домен".

Раніше було повідомлено, що українські розвідники зламали федеральний центр видання цифрових підписів в РФ. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у месенджері Telegram. ГУР зазначило, що отримані дані будуть продані, а отримані кошти передадуться на потреби Сил безпеки і оборони України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua