ХАМАС пообіцяв звільнити заручників-росіян, бо «поважає Путіна».

ХАМАС пообіцяв звільнити заручників-росіян
ХАМАС пообіцяв звільнити заручників-росіян

ХАМАС планує звільнити російських заручників

Терористична організація ХАМАС планує звільнити російських громадян, які перебувають у їхньому полоні, як знак вдячності президенту Росії Володимиру Путіну. Про це заявив член політбюро руху Муса Абу Марзук.

Він повідомив у соцмережі, що наразі ХАМАС ще не звільнив жодного заручника з Ізраїлю, окрім росіянина Рона Кривого, якого вони вигадали звільнити на знак вдячності до Путіна. Водночас, він зазначив, що сьогодні будуть звільнені кілька інших російських громадян, які не мають угоди про перемир'я.

У жовтні делегація ХАМАС перебувала в Москві на перемовинах з членом політбюро Мусою Абу Марзуком. Він наголосив на тому, що Росія є дружньою країною, з якою рух готовий консультуватися з питань співпраці. Також, Абу Марзук підтвердив, що ХАМАС має намір звільнити всіх цивільних заручників та іноземних утримуваних осіб, які не є громадянами Ізраїлю.

Нагадаємо, що 26 листопада ХАМАС вже звільнив одного заручника з російським громадянством на знак вдячності Росії за їх підтримку палестинської справи. Про це повідомили в The Times of Israel.

Директор регіонального управління оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста на Близькому та Середньому Сході Фабриціо Карбоні розповів, що заручники ХАМАС зараз знаходяться на полі бою в Секторі Гази. Це ускладнює діяльність організації в цьому районі. Він також поскаржився на відмову ХАМАСу надати доступ Червоному Хресту до ізраїльських заручників, а Ізраїлю - до палестинських ув'язнених. Представник Міжнародного комітету Червоного Хреста підкреслив, що їхня організація продовжує переговори з ізраїльськими офіційними особами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua