Хранителька статків Таїсії Повалій. Хто така Ніна Гирявець і чому її тепер тягнуть до суду.

Зображення Ніни Гирявець в суді
Зображення Ніни Гирявець в суді

Міністерство юстиції подало позов проти співачки Таїсії Повалій та її чоловіка Ігоря Ліхути для стягнення активів. До справи була долучена мати артистки Ніна Гирявець.

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Ніна Гирявець володіє житловим будинком площею 442,8 кв. м і ще одним домоволодінням площею 101 кв. м у селі Петропавлівська Борщагівка. Вона також має сім земельних ділянок обсягом 9,28 га в Києво-Святошинському та Макарівському районах Київської області.

Суд розгляне справу

Вищий антикорупційний суд проведе засідання з розгляду справи 12 вересня. Міністерство юстиції подало позов на конфіскацію активів Таїсії Повалій згідно з законом "Про санкції". Розгляд справи повинен закінчитися протягом 30 днів.

Зазначимо, що в 2022 році президент Володимир Зеленський ввів персональні санкції проти Таїсії Повалій. Вона отримала російське громадянство в 2023 році і виступала в Луганську, яке було окуповане. Служба безпеки зібрала докази проти Повалій, що підтверджували агресивну війну РФ проти України.

Сама Повалій підтримує дії Росії і хвалить президента Путіна. Але її мати Ніна Гирявець потерпіла психологічний травму після обстрілів та стала жертвою ракети поруч з їхнім будинком.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua