ІДІЛ повертається: британська розвідка попередила про зростання загрози від терористів.

ІДІЛ повертається: зростання загрози від терористів
ІДІЛ повертається: зростання загрози від терористів

ІДІЛ відновив спроби експорту тероризму до Британії

Генеральний директор служби безпеки MI5 Кен Маккаллум повідомив про те, що ІДІЛ відновив свої спроби експорту тероризму до Великобританії. Він також попередив про підвищену загрозу тероризму з боку Аль-Каїди та особливо з боку ІДІЛ. Протягом останнього місяця більше третини розслідувань MI5 були пов'язані з організованими закордонними терористичними групами.

Зростаючий вплив Росії та Ірану

Маккаллум також наголосив на зростаючому впливі Росії та Ірану на території Великобританії. Він зауважив, що кількість розслідувань MI5 щодо цих держав зросла майже наполовину за останній рік. Російське ГРУ активно заохочує хаос на вулицях Великобританії та Європи.

Вислання російських дипломатів та використання проксі

З початку вторгнення Путіна в Україну було вислано більше 750 російських дипломатів, які були шпигунами. У цьому році стали більш поширеними проксі, які ворожі держави використовують для незаконних дій у Великобританії та за кордоном.

Загроза від Ірану та британська реакція

Маккаллум закликав потенційних злочинців, які готові приймати гроші від Ірану чи Росії, зробити усвідомлений вибір та розуміти наслідки своїх дій. Він також попередив про зростаючу загрозу, яку Іран представляє для Великобританії, і зазначив, що з 2022 року Великобританія відреагувала на 20 потенційно смертельних іранських заговорів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua