«Їхня політика – проти життя»: Папа Римський розкритикував Трампа і Гарріс.

Папа Римський розкритикував Трампа і Гарріс
Папа Римський розкритикував Трампа і Гарріс

Папа Римський Франциск висловив свою критику щодо президентських кандидатів у США через антимігрантську політику Дональда Трампа та підтримку права на аборти віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Він наголосив, що обидва кандидати не сприяють життю.

Папа Римський заявив: "З двох бід треба вибрати меншу. Хто з двох бід менший? Та леді чи той джентльмен? Я не знаю. Кожен, хто має совість, повинен над цим подумати і зробити".

Франциск осудив політику Трампа щодо мігрантів, вказавши, що висилати їх з країни є жахливим і злом. Він також зазначив, що аборт - це вбивство, оскільки там є життя. Папа закликав говорити про ці речі чітко.

Цікаво, що раніше Франциск висловлювався більш прогресивно на політичні теми, наприклад, дозволяв священикам прощати аборти, був за благословення одностатевих пар. Він також наголошував на проблемі зміни клімату.

Папа Римський зазначив, що в США католики мають різні погляди на політику. За даними Pew Research, 52% зареєстрованих виборців-католиків вважають себе прихильниками республіканців, а 44% - демократів.

Також Франциск висловив свою думку щодо подружніх пар без дітей, але з домашніми улюбленцями. Він звернув увагу на важливість заводити великі сім'ї в контексті демографічної кризи у світі. Крім того, папа наголосив на тому, що сексуальне задоволення є "даром Божим", але католики повинні уникати перегляду порнографії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua