Індія стала хабом для постачання заборонених технологій у РФ, - Bloomberg.

Індія - хаб заборонених технологій до РФ
Індія - хаб заборонених технологій до РФ

Індія поставила критично важливі технології до Росії

Експорт мікрочіпів, електронних компонентів та верстатів з Індії до Росії зросли до 95 мільйонів доларів у липні цього року, що вдвічі перевищує показники попередніх місяців. Зараз Індія стала другим найбільшим постачальником таких технологій в Росію, випередивши Китай.

Українські союзники виявили занепокоєння щодо відсутності реакції з боку індійських чиновників. Міністерство закордонних справ Індії відмовилося коментувати дані щодо поставок таких технологій до Росії.

За оцінками, майже 20% чутливих технологій, які використовуються в російській оборонній промисловості, походять з Індії. Це ще раз підтверджує проблеми, з якими стикаються США та їхні союзники у спробах обмежити військовий потенціал Росії після вторгнення в Україну.

Так як прямий експорт таких технологій до Росії заборонений, Москва отримує їх через треті країни або посередників, які часто включають компанії з західним капіталом. США та ЄС намагаються обмежити постачання через традиційні транзитні пункти, але нові хаби з'являються, серед яких, за даними джерел, Індія, Малайзія та Таїланд.

Раніше ЗМІ виявили понад 30 німецьких компаній, чиє обладнання було імпортовано до Росії після вторгнення в Україну. Серед них Walter Maschinenbau, Vollmer, Fein GmbH, Heller та інші.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua