Іноземні журналісти підрахували, скількох росіян вдалося взяти в полон на Курщині.

Полонені росіяни на Курщині
Полонені росіяни на Курщині

Журналісти WP: більше 240 російських військових потрапили в полон

Журналісти видання Washington Post вивчили фото та відео росіян, яких увезли в полон під час наступу української армії на Курську область РФ. Вони з'ясували, що в полон потрапили принаймні 240 російських військових. Про це повідомляється в матеріалі WP.

Журналісти проаналізували фото та відео, зняті українськими військовими та фотографом WP, який відвідав в'язницю в Україні, де тримали полонених росіян.

За результатами аналізу, виявилося, що принаймні 247 російських військових були у полоні в Курській області, що підтверджує заяви українських посадовців про захоплення росіян.

Однак, журналісти вказують на те, що в мережі все ще з'являються нові фото та відео з полоненими росіянами. Також слід зазначити, що аналіз не врахував кадри, які не можна було перевірити. Це означає, що фактична кількість російських полонених може бути значно більшою.

Керівник в'язниці на північному сході України, де утримують російських військових, розповів журналісту WP, що протягом 10 днів цього місяця через його в'язницю пройшли 320 росіян.

За його словами, близько 80% полонених російських солдатів є строковиками.

Зміна війни: ЗСУ показали слабкі місця російської армії

Протягом Курської операції українські війська виявили слабкі місця в російській армії. Це є сигналом для союзників Києва, що Україна може змінити хід війни.

Президент Володимир Зеленський підписав закони, що стосуються військових, зокрема, про статус українських бійців, які воюють на території Росії.

Верховна Рада підтримала законопроєкт, який гарантує військовим, що беруть участь у Курській операції та в інших частинах РФ, такі ж виплати та пільги, як на передовій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua