Інвестор пояснив, як Україні знайти кошти на будування вітроелектростанцій.

Вітроелектростанції в Україні: надходження інвестицій
Вітроелектростанції в Україні: надходження інвестицій

Україна потребує податкових стимулів на імпорт обладнання для вітроенергетики, щоб залучити більше інвесторів і прискорити будівництво таких електростанцій.

Про це повідомив Олександр Подпругін, регіональний менеджер німецької компанії Notus Energy в Україні.

"Саме вітростанції мають стати однією з основ нової енергетичної системи. І саме їх можна побудувати швидко", - сказав Подпругін.

За його словами, скасування ПДВ та імпортного мита на енергетичне обладнання, окрім вітроелектростанцій, є необґрунтованим.

Керівник компанії зазначив, що їхні проекти продовжуються, але відсутність податкових пільг зробила їх вартість вищою.

"Інвестори готові вкладати гроші в нові проекти. Чим сприятливішим буде режим для інвесторів, як українських, так і іноземних, тим більше буде споруджено", - заявив учасник ринку.

На його думку, Україна повинна конкурувати за міжнародних інвесторів.

"Якщо наші сусідні країни створюють сприятливіші умови, якщо там будувати інвесторам вигідніше і швидше, то вони, звичайно, підуть туди інвестувати", - сказав Подпругін.
"Надання таких пільг є важливим для приваблення інвесторів до нашої країни", - додав він.

Також учасник ринку зазначив, що є зареєстрований законопроект №11455, який передбачає податкові стимули для будівництва вітроелектростанцій. Цей законопроект також підтримує енергетичний комітет Ради.

"Дуже хотілося б, щоб головний комітет, зокрема фінансовий і податковий, що має ключову роль у наданні таких пільг, також підтримав цей законопроект, оскільки це дійсно важливо для нових проєктів", - підкреслив Подпругін.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua