Іран намагався вплинути на вибори у США з допомогою штучного інтелекту.

Іран бреше вибори у США
Іран бреше вибори у США

OpenAI зупиняє діяльність іранських акаунтів, що впливають на вибори в США

Компанія OpenAI повідомила про припинення діяльності іранських акаунтів, які використовували чат-бот ChatGPT для впливу на президентські вибори в США. Цю інформацію надала видання The Hill.

Ця активна мережа, що називається Storm-2035, використовувала ChatGPT для створення контенту, зокрема коментарів про кандидатів на президентські вибори в США. Цей контент потім поширювався в соціальних мережах.

ChatGPT також використовувався для створення статей, які публікувалися на п'яти веб-сайтах, що виглядали як прогресивні або консервативні видання новин. Крім того, цей чат-бот використовувався для написання коротких коментарів у соціальних мережах англійською та іспанською мовами.

Статті, створені цими акаунтами, стосувалися конфлікту в Газі, присутності Ізраїлю на Олімпійських іграх, президентських виборів в США, політики Венесуели, прав латиноамериканців у США та незалежності Шотландії.

OpenAI зазначає, що ці акаунти випускали коментарі про моду та красу, можливо, для того, щоб виглядати більш природними та залучити підписників.

Незважаючи на те, що ці публікації не отримали багато лайків, поширень або коментарів у соціальних мережах, компанія OpenAI серйозно ставиться до будь-яких спроб використання їхніх послуг для зовнішніх маніпуляцій.

Компанія також поділилася з урядом та розвідувальними службами інформацією про загрозу.

Нагадаємо, що раніше Іран проводив тривалу фішингову атаку, в результаті якої були атаковані особисті електронні скриньки працівників Джо Байдена, Камали Гарріс та Дональда Трампа, що мають різні поштові провайдери.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua