Іран передав Росії балістичні ракети і розраховує отримати взамін Су-35, - ISW.

Балістична ракета Ірану
Балістична ракета Ірану

Іран планує отримати російські винищувачі Су-35 після передачі Росії балістичних ракет малої дальності, які можуть використовуватися для війни проти України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За словами американського посла, Іран вже передав ракети до російської сторони. Європейські посольства також очікують нових поставок ракет іранської виробництва.

Угода між Іраном і Росією була підписана у грудні 2023 року. Деталі щодо переданих ракет не розголошуються.

Росія найімовірніше використовуватиме ці ракети для атак на об'єкти в Україні з метою дестабілізації суспільства та підриву оборонно-промислової бази України, - наголосили аналітики.

Постачання ракет - це лише частина стратегічного партнерства між Іраном та Росією.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв про зміцнення співробітництва між Москвою та Тегераном після початку війни в Україні.

Аналітики вважають, що Іран прагне отримати вигоду від партнерства з Росією, зокрема у сфері економіки та військових справ. Вони зазначають, що Іран шукав фінансову допомогу для своєї економіки, а Росія - нові можливості щодо продажу зброї. Крім того, лідери Ірану прагнули отримати технічну підтримку Росії у модернізації своїх кіберпотужностей та ракетно-космічних програм.

Слід зазначити, що США повідомили про передачу іранських ракет Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua