Іспанія стала чемпіоном на Олімпіаді-2024 у чоловічому футболі.

Іспанія - чемпіон Олімпіади-2024 з футболу
Іспанія - чемпіон Олімпіади-2024 з футболу

Збірна Франції зазнала поразки в фіналі Олімпіади-2024 з рахунком 5:3 від збірної Іспанії, що дозволило іспанцям стати олімпійськими чемпіонами в чоловічому футболі.

У напруженому матчі, що тривав у додатковий час, іспанська команда зуміла обіграти Францію, забивши два голи після нічиєї з рахунком 3:3 у першому таймі. Це вже друга перемога Іспанії на Олімпіаді в чоловічому турнірі з футболу. Вони взяли реванш за свою поразку у фіналі Ігор у Токіо-2020.

Раніше збірна Іспанії стала чемпіоном Євро-2024, перемігши збірну Англії з рахунком 2:1 у захопливому поєдинку. В цьому матчі іспанці показали свою майстерність, сильний характер і бажання перемогти.

Українська борець Ірина Коляденко забезпечила Україні дванадцяту нагороду на Олімпіаді в Парижі, пройшовши до фіналу з жіночої боротьби у ваговій категорії до 62 кг.

Під час Олімпіади Україна вже отримала бронзову медаль завдяки борцю греко-римського стилю та народному депутату Жану Беленюку, а також срібну медаль завдяки Парвізу Насібову. Президент України Володимир Зеленський привітав спортсменів і висловив вдячність за їхню силу та характер.

Літні Олімпійські ігри проходять у Парижі та 16 інших містах Франції, а також на Таїті в складі французької заморської країни та Французької Полінезії. Брейкданс став новим видом спорту на цих іграх. Також варто зазначити, що це останні Олімпійські ігри за президентства МОК Томаса Баха.

Ці ігри є першими, де однакова кількість спортсменів представлена серед чоловіків і жінок. Вартість ігор оцінюється у 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття Олімпійських ігор відбулася на Сені, а парад націй пройшов попри визначні пам'ятки Парижа. Організатором церемонії став режисер Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua