ISW оцінив просування ЗСУ в Курській області.

Продвижение ЗСУ в Курській області
Продвижение ЗСУ в Курській області

Українські військові продовжують рухатись в Курській області Росії, зокрема на південний схід від Суджі. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Оприлюднені 15 і 16 серпня геолокаційні кадри свідчать, що українські війська продовжують діяти на всій заявленій максимальній межі просування українських військ у Курській області, зокрема поблизу Суджі»

У звіті зазначається, що російські «військові блогери» стверджують, що українські сили продовжують рухатись на схід від Мирного і на південь від Спального (обидва на південний схід від Суджі). Геолокаційні знімки, опубліковані 15 серпня, показують, що українські війська нещодавно діяли в межах села Борки (на південний схід від Суджі).

Також повідомляється, що бойові дії тривають на північ від Суджі біля Руського Поречного, на схід від Суджі біля Агронома та на південний схід від Суджі вздовж лінії Гир'ї-Комишне-Крупець-Спальне.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українську бронетанкову атаку в напрямку Гордіївки (на південь від Кореневого) та українські атаки на захід від Анастасіївки і на південний схід від Каучука (обидва на північний схід від Кореневого і приблизно за 27 км від кордону).

Російські військові блогери також стверджували, що росіяни атакували українські сили, що діють біля селища Отруби на південний захід від Кореневого та вздовж міжнародного кордону.

Нагадаємо, сили оборони україни взяли під контроль село Борки Курської області РФ.

Протягом останньої доби у Курській області українські війська продовжують рухатись вперед на відстань від 1 до 3 км.

На контрольованій території українців Курської області було створено військову комендатуру. Про це заявив головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський. Збройні Сили України взяли під контроль 82 населених пункти і продовжують рухатись на 35 км, контролюючи понад 1000 квадратних кілометрів території РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua