ISW розкрив брехню Путіна про ситуацію на Курщині.

Президент Росії Путін вигадує про Крим
Президент Росії Путін вигадує про Крим

Згідно з аналітиками, Володимир Путін намагається іспортити дані про втрати ЗСУ в Курській області. Причиною цього є його бажання показати російській аудиторії, що війська Росії можуть придушити українське вторгнення на Курщину.

Звіт аналітиків стверджує, що Путін збільшує успіхи Росії в Курській області. Вони також нагадують, що російське Міноборони не підтверджувало "проникнення російських військ на українські позиції". Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував інформацію Путіна про оточення українських бійців.

ЗСУ у Курській області

Крім того, Путін відмовляється визнавати, що українська лінія фронту на Курщині починається від кордону з Росією, і українські військові можуть свобідно перетинати кордонні ділянки, контрольовані Україною.

За оцінками головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, втрати російських військ на Курщині становлять 17 819 осіб.

Аналіз інституту показує, що незалежно від можливості підтвердження даних української сторони, повідомлення з українських джерел свідчать про активність українських військ у цьому регіоні.

"Перебільшена статистика Путіна щодо українських втрат, ймовірно, є частиною його спроби пояснити нездатність Росії рішуче відобразити українське вторгнення в Курську область майже через три місяці в контексті ймовірного неминучого розгортання північнокорейських військ для ведення бойових дій у цьому регіоні", - йдеться в аналізі.

Аналітики також оцінюють дії ЗСУ в Курській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua