Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту: загинуло шість осіб.

Ізраїльський авіаудар по Бейруту: 6 загиблих
Ізраїльський авіаудар по Бейруту: 6 загиблих

Ізраїль вдарив по центру Бейрута

3 жовтня ранком Ізраїль здійснив авіаудари по центру Бейрута. Це стало відповіддю на зіткнення між ізраїльськими військами та угрупованням "Хезболла", яке підтримується Іраном. Авіаудари були нанесені по будівлі біля парламенту.

За даними ліванських служб безпеки, удари постраждали як центральну частину столиці, так і південні передмістя, які контролює "Хезболла". В результаті обстрілів поранення отримали щонайменше сім осіб.

Авіаудари Ізраїлю стали відповіддю на ракетну атаку Ірану, яка відбулася 1 жовтня. Після цього ізраїльська армія розпочала наземну операцію в Лівані з метою знищення інфраструктури "Хезболли". "Хезболла" заявила про знищення трьох ізраїльських танків та наземні сутички біля прикордонного міста Марун Ель-Рас.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що країна веде війну проти іранської "Осі зла", яка прагне знищити Ізраїль, і запевнив, що Ізраїль витримає у цьому конфлікті.

Ескалація ситуації на Близькому Сході стурбувала світових лідерів. Президент США Джо Байден закликав Ізраїль діяти пропорційно і не вдаряти по ядерних об'єктах Ірану. Лідери країн Великої Сімки висловили занепокоєння і наголосили на необхідності дипломатичного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, недавно Ізраїль був атакований з Лівану, коли за кілька годин було випущено понад 100 ракет.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua