Ізраїльський стартап першим у світі запустив систему, яка добуває воду з повітря.

Стартап видобуває воду з повітря
Стартап видобуває воду з повітря

Стартап H2OLL розпочав виробництво води з повітря для бедуїнської громади

Компанія H2OLL запустила комплексну систему виробництва води з повітря у пустелі Негев. Ця нова технологія сприяє сталому розвитку сільського господарства та частково задовольняє потреби бедуїнської громади. Завдяки цій технології можна отримувати воду з повітря протягом всього року, навіть у посушливих та пустельних районах. На сьогоднішній день система здатна виробляти до 1000 літрів води на добу, та є енергоефективною.

Стартап H2OLL був заснований двома професорами з Техніону - Ераном Фрідлером та Давидом Бродаем. Пізніше до команди приєднався доктор Халід Гомед. Команда стартапу також провела успішну краудфандингову кампанію, під час якої зібрала понад чотири мільйони шекелів ($625 тис.). Зараз проект шукає фінансування для виходу на міжнародний ринок, використання сонячної енергії та розробки системи, яка зможе виробляти 10 тисяч літрів води на день.

Дослідження, проведене у 2024 році, показали, що мікропластик має негативний вплив на людський мозок. У порівнянні з попередніми дослідженнями, мозки містили більше дрібних часток пластику.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua