Ймовірна страта мечем українського полоненого: прокуратура розпочала розслідування.

Страта мечем українського полоненого
Страта мечем українського полоненого

Українськими правоохоронними органами розпочато розслідування за фактом ймовірної страти українського військовослужбовця від російських представників армії. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

"Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Офіс генпрокурора зазначив, що наразі проводяться слідчі та розшукові дії, під час яких вивчаються обставини страти з метою встановлення осіб, причетних до цього злочину: "У рамках кримінального провадження були видані доручення та запити до відповідних компетентних служб і установ".

"Злочинний режим здійснює свою політику знищення українського народу, демонструючи свою найбільшу жорстокість та цинічне порушення цінностей та норм цивілізованого світу. Наша мета - знайти та покарати кожного причетного до цих злочинів. Ми маємо показати світові жорстокість окупантів і рішуче реагувати на кожен подібний випадок. Тільки разом ми зможемо покарати це біль", - підкреслив генеральний прокурор Андрій Костін.

Нагадаємо, що російські загарбники, ймовірно, стратили беззбройного українського військовополоненого, якому були перев'язані руки скотчем. Генерал Лубінець наголошує, що такі дії росіян є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua