Кабмін дозволив іноземним компаніям будувати в Україні великі об'єкти.

Іноземні компанії будуватимуть великі об'єкти
Іноземні компанії будуватимуть великі об'єкти

Ухвалено рішення щодо надання іноземним компаніям права на будівництво об'єктів

Кабінет міністрів прийняв рішення, яке дозволяє іноземним компаніям та організаціям, що діють на території України через відокремлені підрозділи та постійні представництва, отримувати право на провадження господарської діяльності в галузі будівництва об'єктів.

Зміни вносяться до постанови КМУ № 314 від 13 березня 2022 року, повідомляє Мінреінтеграції.

Ці зміни стосуються будівництва об'єктів, які належать до категорій об'єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків.

«Право на будівельну діяльність буде надаватися шляхом безоплатного подання декларації про провадження господарської діяльності до органу ліцензування. Ця можливість буде доступна протягом часу воєнного стану», - повідомили у Мінреінтеграції.

Міністерство стверджує, що ухвалення цього рішення сприятиме покращенню нормативно-правового регулювання діяльності іноземних компаній в Україні. Зокрема, представництва польських компаній зможуть займатися роботами з облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Ці роботи планується виконувати в рамках Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги від 9 вересня 2015 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua