Кабмін проведе конкурс на будівництво нових електростанцій.

Конкурс на будівництво електростанцій
Конкурс на будівництво електростанцій

Уряд прийняв рішення про проведення конкурсу на будівництво нової енергетичної потужності. За повідомленням Міністерства енергетики, затверджено план дій з відновлюваної енергетики до 2030 року і план заходів для його реалізації.

Згідно з планом, до 2030 року частка відновлюваної енергетики в загальному споживанні становитиме 27%, зокрема 33% у системах тепло- та холодопостачання, 29% у виробництві електроенергії та 17% у транспортному секторі.

Також було встановлено щорічну квоту підтримки для суб'єктів господарювання, які виробляють електроенергію з альтернативних джерел. Графік проведення аукціонів для розподілу цієї квоти було затверджено.

Аукціони для розподілу квоти є найпоширенішим механізмом стимулювання розвитку відновлюваної енергетики на конкурентних засадах.

Додаткову щорічну квоту підтримки визначено у розмірі 110 МВт, включаючи 11 МВт від сонячної енергії, 88 МВт від вітрової енергії та 11 МВт від інших джерел альтернативної енергії.

Також затверджено умови проведення конкурсу на будівництво енергетичних потужностей та виконання заходів з управління попитом. Це сприятиме збільшенню обсягів генерації в енергосистемі і його подальшому розвитку.

В рамках конкурсу будуть будуватись об'єкти з потужністю від 5 МВт до 80 МВт, загальна потужність конкурсу складатиме 700 МВт. Об'єкти повинні бути готові до введення в експлуатацію до кінця 2027 року.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua