Кадри церемонії відкриття після скандалу зникли з офіційного каналу Олімпіади.

Кадри церемонії відкриття, зникнені з офіційного каналу
Кадри церемонії відкриття, зникнені з офіційного каналу

Відеоролик з відкриття Олімпійських ігор у Парижі зник з YouTube каналу

На офіційному YouTube каналі Ігор зник відеоролик з найкращими моментами церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року у Парижі. При спробі переглянути ролик, користувачі бачили повідомлення про те, що відео недоступне. Причини цього видалення не уточнюються, але, ймовірно, це пов'язано зі скандалом, спричиненим драг-квін-пародією на картину Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря", яку показали під час церемонії відкриття Олімпіади. Християни обурилися цією сценкою, звинувативши організаторів у висміюванні християнства.

Церемонія відкриття Олімпіади у Парижі відбулася 26 липня на Сені і стала першою в історії, яка проводилася поза стадіоном. Під час церемонії 18 акторів сиділи за довгим столом, а в центрі була жінка з великим срібним головним убором, який нагадував німб, схожий на образ Ісуса. Також на сцені відбувався показ мод, який супроводжувався танцями.

Пізніше на сцену вийшла масивна таця, на якій лежав згорнутий калачиком чоловік, пофарбований у блакитний колір. Ці елементи шоу не сподобалися багатьом і стали приводом для звинувачень у висміюванні християнства.

Організатори пояснили, що цей перформанс був інтерпретацією грецького бога Діоніса, який символізує вино і свято і мав показати абсурдність насильства між людьми.

Шоу не сподобалося багатьом, які звинуватили його в висміюванні християнства. Американський боксер Раян Гарсія навіть закликав бойкотувати Олімпіаду через це подія: "Не можна висміювати релігію, якою кількість людей поважає. Це неприпустимо, що ніхто не помічає цього".

Крім того, під час церемонії диктори помилково представили збірну Південної Кореї як збірну КНДР. Це призвело до прохання південнокорейської влади організувати зустіч із президентом Міжнародного олімпійського комітету, щоб уточнити ситуацію.

На жаль, українські спортсмени почали свою участь на Олімпіаді не найкраще. Чоловіча футбольна команда поступилася Іраку з рахунком 1:2, а команда лучників не змогла пройти до змішаного командного турніру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua