Калейдоскоп погоди: синоптик Діденко дала прогноз на 1 жовтня.

Калейдоскоп погоди: прогноз на 1 жовтня
Калейдоскоп погоди: прогноз на 1 жовтня

Україна 1 жовтня буде відзначати День захисників та захисниць України, який збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Погода в цей день принесе різні температури та атмосферні умови для українців.

Синоптик Наталія Діденко розповіла про це у своєму прогнозі погоди.

Ніч буде прохолодною. Температура повітря буде від 9 до 13 градусів тепла, але у західних регіонах можуть бути нижчі температури - від 4 до 9 градусів вище нуля. У Карпатах температура може опуститися до нуля і навіть стати негативною.

Погода восени, погода у вересні, прогноз погоди

У вівторок денна температура порадує мешканців східної, південної та більшої частини центральних областей, де повітря прогріється до 22-26 градусів тепла. На півночі країни очікується різноманітність температур: від 14-18 градусів на Житомирщині до 22-24 градусів на Чернігівщині та Сумщині. Київська область матиме температуру 18-20 градусів. У західних областях буде найпрохолодніше з лише 9-13 градусів тепла вдень.

Вітер на більшій частині території України поступово затихатиме, але на півдні та сході країни все ще буде відчуватися імпульсивний вітер. 1 жовтня в Україні не очікуються суттєві опади.

Жаль, але якість повітря може погіршитися найближчими днями через пилові частинки з південного сходу та дим від торф'яників. Раніше в Гідрометцентрі повідомили про хмару пилу, що рухається до України.

1 жовтня у Києві буде сухо, вітер ослабне до помірного. Нічна температура столиці становитиме близько 10 градусів тепла, а денна підніметься до 18-20 градусів.

Діденко також попередила, що імовірність дощів збільшиться у наступні дні - 4, 5 та 6 жовтня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua