Кандидат у віцепрезиденти Тім Волц: що він говорив про Україну.

Кандидат у віцепрезиденти Тім Волц говорить про Україну
Кандидат у віцепрезиденти Тім Волц говорить про Україну

Камала Гарріс обрала губернатора Міннесоти своїм напарником у боротьбі за президентство

У вівторок, 6 серпня, Камала Гарріс оголосила ім'я свого напарника - губернатора Міннесоти Тіма Волца, який може стати кандидатом у віцепрезиденти від Демократичної партії.

Волц підтримував Україну з самого початку агресії Росії. Він висловив свою підтримку на своїй сторінці у мережі Х у лютому 2022 року.

Міннесота підтримує народ України та засуджує Росію за цю незаконну агресію. Лідери в усьому світі повинні об'єднатися і відповісти на цей напад на демократію.

На наступний день, 25 лютого, разом з губернатором Огайо Майком ДеВайном, Волц оголосив про підтримку України від Ради губернаторів. Ця рада є дорадчим органом у федеральному уряді США.

Ми підтримуємо Україну та засуджуємо Росію за ці неспровоковані та незаконні атаки. Ми готові підтримати федеральний уряд у спрямуванні нашої країни в цей час насильства, і я зобов'язуюсь працювати разом з лідерами на всіх рівнях влади, незалежно від політичної партії, для досягнення миру. Настав час об'єднатися, захистити демократію та працювати разом, щоб покласти край насильству та притягнути Росію до відповідальності.

Через кілька місяців вони підтримали ініціативу президента США Джо Байдена щодо посилення кіберзахисту на тлі російської агресії в Україні.

Ми поділяємо вашу стурбованість щодо важливості стійкості кіберзахисту як національного пріоритету, і ми запевняємо вас, що наші колеги-губернатори залишаються відданими захисту мереж, систем і операційних технологій, на які спирається наша країна та економіка.

2 березня Волц відвідав українську католицьку церкву в Міннеаполісі, виявивши свою солідарність з Україною.

4 березня губернатор підписав указ, який вимагав від державних агенцій на рівні штату припинити співпрацю з російськими структурами та утриматись від майбутніх контактів. Указ також закликав приватні компанії відмовитись від співпраці з Москвою.

Менше, ніж за місяць, конгрес Міннесоти схвалив законопроєкт, що розширював заборону на співпрацю з Білоруссю.

6 березня Волц оголосив Днем солідарності з Україною в Міннесоті.

Ми стоїмо разом з нашою українською громадою в час, коли хоробрий і стійкий народ України продовжує захищати свободу та демократію від тиранії.

У 2024 році, до других роковин російської агресії, губернатор Волц відвідав посольство України у Вашингтоні та зустрівся з посолкою України у США Оксаною Маркаровою.

Міннесота продовжить підтримувати Україну в її боротьбі за свободу та демократію. Я відвідав посольство України, щоб налагодити офіційне партнерство між державним, приватним та академічним секторами Міннесоти та Чернігівської області, зміцнюючи зв'язки нашого штату з Україною.

Джерело: Голос Америки


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua