Карта бойових дій в Україні станом на 13 вересня 2024 року.

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

Українські війська продовжують упорно захищати територію від російських загарбників. Протягом доби ворог наніс ракетний удар, зробив 59 авіаударів та задіяв 751 дрон-камікадзе. Він також обстрілював наші позиції та населені пункти 3391 раз.

Новини війни в Україні

За останні години відбулося 122 бойових зіткнення. Українські військові активно відбивають атаки ворога, завдають ефективних ударів та виснажують його по всій лінії фронту та в тилу. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Самі жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку

Упродовж дня окупанти тричі безуспішно атакували район Вовчанська.

На Куп'янському напрямку

Ворог вісім разів штурмував позиції українських військових у районах Синьківки, Колісниківки та Лозової. В бою поблизу Стельмахівки триває.

На Лиманському напрямку

Російські загарбники намагалися просунутися в районах Невського та Дружелюбівки 6 разів. Наші захисники стійко тримають оборону і завдають ворогу значних втрат.

На Сіверському напрямку

Противник здійснив 5 атак, найбільш активність була в районі Верхньокам'янського. Два бої тривають.

На Краматорському напрямку

Окупанти намагалися прорватися в нашу оборону поблизу Часового Яру та Ступочки. Зараз ситуація під контролем українських військових.

На Торецькому напрямку

Агресори 5 разів атакували підтримані авіацією позиції неподалік Торецька, Неліпівки та в районі Нью-Йорка. Два бої тривають.

На Покровському напрямку

Бої продовжуються з високою інтенсивністю. Протягом доби сталося 32 зіткнення. Ворог продовжує наступ на позиції поблизу Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки. Наші захисники відбили 28 атак. Основні зусилля ворога сьогодні були спрямовані в районі Гродівки та Новогродівки, де відбулося близько 50 відсотків усіх зіткнень.

Наразі втрати ворожої сторони становлять 377 вбитих та поранених. Також знищено один танк, дві бойових броньовані машини, три артилерійські системи та 10 автомобілів, ще три танки та чотири артилерійські системи пошкоджено.

На Курахівському напрямку

Протягом доби відбулося 48 бойових зіткнень з різною інтенсивністю. Найбільше атак було населених пунктів Костянтинівки та Георгіївки, а також у бік Українського, Олександрополя та Желанного Першого.

Попередні втрати ворога на цьому напрямку склали 105 загиблих та поранених. Загинули два танки, 11 бойових броньованих машин та два автомобіля, ще один танк та 11 БМП пошкоджені.

На Времівському напрямку

Сьогодні ворог п'ять разів атакував передній край нашої оборони в районах Водяного та Золотої Ниви. Українські воїни зупинили три атаки, ще дві тривають.

На Придніпровському напрямку

Шість атак ворога на позиції наших військ були невдалі.

Сили оборони продовжують відстоювати територію від російських окупантів. Особливо слід відзначити 46-ту окрему аеромобільну бригаду ДШВ ЗСУ та 35-ту окрему бригаду морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, які мужньо тримають оборону, успішно відбивають атаки ворога та завдають йому значних втрат.

Нагадаємо, триває 933-й день війни в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua