Карта бойових дій в Україні станом на 2 серпня 2024 року.

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

Новини про бойові дії українських військ проти російських загарбників

У протистоянні з російськими загарбниками, українські сили прийняли два ракетні та 59 авіаційних ударів, 623 удари дронами-камікадзе та відповіли 3412 разів обстрілами.

Останні події на фронті

Українські сили активно протистоять російським загарбникам, спрямовуючи свої зусилля на зрив їхніх планів наступу та виснаження ворожого бойового потенціалу, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України. З початку доби відбулося 98 бойових зіткнень.

Найбільша активність ворога спостерігається на Покровському, Торецькому та Оріхівському напрямках.

Харківський напрямок

Російські терористи тричі намагалися штурмувати позиції українських військ у районах Тихого і Вовчанська. Наразі триває бій біля останнього.

Куп'янський напрямок

Упродовж дня ворог атакував українські укріплення шість разів, але всі бої в районах Андріївки, Стельмахівки і Піщаного завершились.

Лиманський напрямок

Протягом дня російські війська чотири рази намагались штурмувати позиції українських захисників у населених пунктах Торське і Макіївка.

Сіверський напрямок

Українські війська завдали поразок дев'ятьом спробам ворога поліпшити свою тактичну позицію у районах Верхньокам'янського, Спірного, Іванодар'ївки і Виїмки. Ворог зазнав втрат. Бій біля Виїмки ще триває.

Краматорський напрямок

Ворожі спроби продвинутися вперед у районах Часового Яру, Іванівського і Андріївки завершились невдачею.

Торецький напрямок

Окупанти 16 разів штурмували позиції у районах Залізного, Північного, Торецька і Нью-Йорка. Ворожа бомбардувальна авіація також діяла активно. Бойові дії тривають у чотирьох локаціях, зокрема у районах Нью-Йорка і Північного.

Покровський напрямок

Протягом дня загарбники здійснили 43 штурмові і наступальні дії. Найбільш активно ворог діє в районах Новоолександрівки, Прогреса і Желанного. Шість бойових зіткнень на цьому напрямку ще тривають.

За попередніми підрахунками, українським військовим вдалося ліквідувати 92 і поранити 135 окупантів. Також було знищено два автомобілі та гармату Д-30. Чотири ворожі автомобілі, САУ 2С1 "Гвоздика" і РСЗВ БМ-21 "Град" було вилучено.

Курахівський напрямок

Наразі, в районах Красногорівки, Парасковіївки і Костянтинівки відбулося чотири бойові зіткнення. Ворог безуспішно намагався продвинутися вперед.

Времівський напрямок

Ворожий напад біля Водяного завершився невдачею.

Оріхівський напрямок

Упродовж дня ворога двічі атакував у районах Роботине і Мала Токмачка, проте без успіху.

Придніпровський напрямок

Ворожий штурм на лівобережжі Дніпра також завершився невдачею.

На інших напрямках суттєвих змін не відбулося.

Протодовжується 891-й день повной війни в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua