Карта бойових дій в Україні станом на 30 липня 2024 року.

Карта бойових дій в Україні 2024
Карта бойових дій в Україні 2024

За останню добу російські загарбники нанесли ракетний удар та здійснили 82 авіаційні удари по Україні. Вони також використали 459 дронів-камікадзе та відкрили 3467 вогневих позицій на нашу армію.

Ситуація на фронті

Від початку дня відбулися 117 бойових зіткнень. Наша армія спрямовує зусилля на зрив російських планів та виснаження їх сил. Про це повідомили з Генерального штабу ЗСУ.

Останні новини з фронту

Сьогодні найактивніші бої відбулися на Покровському напрямку. Також ворог був активний на Курахівському та Торецькому напрямках.

На Харківському напрямку ворог протягом дня безуспішно атакував неподалік Глибокого та Вовчанська.

На Куп'янському напрямку противник також чотири рази намагався просунутися вперед неподалік Стельмахівки та Піщаного, але без успіху.

На Лиманському напрямку загарбники атакували дванадцять разів в районах Макіївки, Невського, Тернів та Серебрянського лісу. Наші воїни зупинили ворога, завдаючи комплексного вогневого удару.

На Сіверському напрямку ворог шість разів без успіху намагався прорватися в районах Переїзного, Спірного та Іванодар'ївки.

На Краматорському напрямку відбулися п'ять бойових зіткнень. Бої тривали в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку наші війська відбили 16 атак противника. Тривають боєзіткнення поблизу Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку окупанти 39 разів намагалися вклинитися в нашу оборону, але наші війська відбили 30 з атак. Дев'ять боєзіткнень тривають. Ворог зазнав значних втрат, зокрема у живій силі.

На Курахівському напрямку ворог 18 разів атакував наші позиції. Наші воїни знищили та пошкодили велику кількість бронетехніки та нейтралізували сотні ворожих військовослужбовців.

Окупанти сем разів невдало штурмували наші позиції на Времівському напрямку.

Поблизу Малої Токмачки відбулися три провальних для ворога боєзіткнення на Оріхівському напрямку.

На Придніпровському напрямку також тричі невдало штурмували позиції нашої армії.

Війна в Україні триває вже 888 днів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua