Катастрофа батискафа «Титан»: уламки зняли на відео.

Уламки батискафа «Титан» на відео
Уламки батискафа «Титан» на відео

Уламки підводного човна Titan: нове відео від берегової охорони США

Берегова охорона США опублікувала відео розбитків підводного човна Titan, який вибухнув із смертельним наслідком для всіх п'ятьох пасажирів, що перебували на його борту. Про це повідомляє 24 техно.

На знятих кадрах видно великі пошкодження корпусу підводного човна, зокрема тріщини вздовж центрального шва та розкидані по дну океану проводи і труби.

Розслідування катастрофи продовжується, і дослідники роблять нові відкриття, зокрема свідчення про ігнорування головою компанії проблем безпеки.

На опублікованих кадрах видно, як дистанційно кероване засоби берегової охорони наближається до білого хвостового конуса підводного човна, що демонструє значні пошкодження: корпус тріснув і розійшовся по центральному шву, проводи і труби розкидані по дну океану.

Нагадаємо, що під час занурення до уламків «Титаніка», що затонув у квітні 1912 року, загинули пасажири туристичного підводного човна «Титан». Батискаф зник безвісти приблизно через 1 год 45 хв після занурення в неділю, 18 червня. За оцінками берегової охорони США, запас кисню мав закінчитися 22 червня. Увечері в зоні пошуку знайшли уламки підводного апарату – невдовзі стало зрозуміло, що п'ять найбагатших бізнесменів і знаменитих дослідників уже немає в живих.

Також відомо, що мати 19-річного Сулеймана Давуда, який загинув разом із батьком на батискафі Titan, – Крістіна Давуд – поступилась йому своїм місцем. Жінка хотіла, щоб той установив рекорд зі збирання кубика Рубіка на глибині.

Додамо, що канадський режисер Джеймс Кемерон в інтерв'ю ВВС прокоментував зникнення підводної капсули, яка 19 червня рухалася до місця аварії судна «Титанік».


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua