Кіберполіція застерігає від шахрайств у популярному месенджері.

Кіберполіція попереджає про шахрайство в месенджері
Кіберполіція попереджає про шахрайство в месенджері

Укомплектованні злочинці атакують облікові записи користувачів месенджера і розсилають повідомлення з фішинговими посиланнями на контакти їх жертв. Вони при цьому намагаються отримати банківські дані потерпілих. Поліція закликає не придавати значення таким повідомленням та ігнорувати їх.

Невідомі особи, підманюючи користувачів, просили їх ввести логіни та паролі до рахунків у мобільних банкінгових додатках або дані по банківських картках (номер картки, термін дії та CVV-код). Зловмисники, отримавши ці дані, мають можливість зняти з рахунків потерпілих всі наявні кошти, включаючи кредитні ліміти.

Державні органи закликають приймати номери лише з офіційних джерел та ігнорувати сумнівні повідомлення від неперевірених акаунтів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року російські шпигуни опублікували у мережі записи німецьких офіцерів Повітряних Сил, які зробили під час онлайн-зустрічі на незахищеній комерційній платформі WebEx. В цих записах обговорювалася можлива доставка і експлуатація крилатих ракет Taurus в Україну. На них також заявлялося, що Великобританія, Франція і США двнимають військових в Україні для підтримки експлуатації сучасного західного озброєння, що як раз заперечувалося цими країнами.
Також за останні чотири дні хакери Головного Управління Розвідки Міністерства Оборони налагоджували атаки на понад 800 серверів у Росії. Як наслідок, вони повністю знищили документи та дані, які були збережені на цих серверах. Сервери були пов'язані з військовими, адміністративними та фінансовими установами, які підтримують російську агресію проти України.

Також в липні українські хакери здійснили масштабну кібератаку на Банк Росії та інші фінансові установи Росії. Робота центрального банку була ослаблена. Також загрози були спрямовані на "Зеніт", Газпромбанк та провайдерів Інтернету.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua