Кількість новобранців знизилась: Генштаб підтвердив спад мобілізації.

Знизилась кількість новобранців: Генштаб підтвердив спад мобілізації
Знизилась кількість новобранців: Генштаб підтвердив спад мобілізації

Зменшився обсяг навчання новобранців у ЗСУ

За словами начальника відділу підготовки в навчальних центрах Генштабу ЗСУ Василя Румака, кількість осіб, які одночасно навчаються в навчальних центрах, зменшилась з 35 тисяч до 20 тисяч. Він пояснив, що це зменшення пов'язане зі спадом чисельності мобілізаційного ресурсу.

На даний момент в Україні діє понад 25 навчальних центрів, які працюють над підвищенням якості навчання. Планується збільшити тривалість навчання до 1,5 місяців і перетворити систему підготовки інструкторів.

Раніше народний депутат Роман Костенко висловив думку, що якщо українець може стати депутатом з 21 року, то він також може служити в армії з 20 років. Ексголовнокомандувач ЗСУ і нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний не підтримав мобілізацію молоді.

Крім того, зазначимо, що призов придатних чоловіків віком 18-25 років був обмежений, а в даний час їх можуть призвати тільки за письмовою згодою.

Кілька членів комітету Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони звернулися до Генштабу із проханням знизити мінімальний призовний вік до 20 років. Однак, Генштаб вважає, що наразі цього не потрібно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua