Китай і Росія оскаржують претензії США на морське дно — ЗМІ.

Китай і Росія оскаржують претензії США на морське дно
Китай і Росія оскаржують претензії США на морське дно

Представники Китаю та Росії висловили свою позицію стосовно претензій США на простори Морського дна та його потенційні ресурси. Вони заявили, що такі претензії не мають жодного правового підґрунтя та повинні бути відхилені. Ці заяви були зроблені під час дебатів на сесії Міжнародного органу з морського дна як відповідь на заяви США про розширення їхнього континентального шельфу в деяких районах.

Країни, що ратифікували Конвенцію ООН з морського права, ведуть тривалий міжнародний процес, щоб домовитися про межі підводних континентальних шельфів. Це має велике значення, оскільки економічні права на ресурси Морського дна базуються на цих межах.

США не ратифікували Конвенцію ООН з морського права, і їхні претензії підтримують крихкий міжнародний баланс та цілісність Конвенції, - заявив представник РФ.
За словами делегата з Китаю, США не мають права односторонньо висувати претензії та не можуть розраховувати на отримання переваг Конвенції, Вашингтон не ратифікувавши її.

Представник США стверджує, що Вашингтон дотримується правил Конвенції. Окрім того, Росія та Китай все більше наближаються в питаннях міжнародної політики, у тому числі і в питаннях Арктики.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua