Китай відреагував на наступ ЗСУ у Курській області: закликали до дотримання "трьох принципів".

Китай відреагував на наступ ЗСУ у Курській області: трьох принципів
Китай відреагував на наступ ЗСУ у Курській області: трьох принципів

Китай закликає сторони конфлікту дотримуватися принципів

Міністерство закордонних справ Китаю відреагувало на початок активних бойових дій у Курській області Росії та просять всі сторони дотримуватися трьох принципів, це повідомила прес-служба МЗС Китаю.

Китайське відомство заявило, що "прийняли до відома відповідну ситуацію". Позиція Китаю щодо російсько-української війни є послідовною і зрозумілою.

Заява, яка була опублікована, вказує на те, що всі сторони конфлікту повинні дотримуватися принципів, які не призведуть до ескалації. В Китаї вважають, що зону конфлікту не слід розширювати і жодна сторона не повинна призвести до насильства.

Бойові дії в Курській області

Також у Китаї підтвердили свою підтримку зв'язку з міжнародним співтовариством і готові внести свій внесок у сприянні політичному врегулюванню конфлікту.

"Китай враховує поточну ситуацію. Позиція Китаю щодо українського питання є послідовною і зрозумілою, закликаючи всі сторони дотримуватися "трьох принципів" деескалації ситуації, а саме не розширювати зону конфлікту, уникати насилля і не впасти в боротьбу. Китай буде продовжувати підтримувати зв'язок з міжнародним співтовариством і грати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи", - йдеться у заяві МЗС Китаю.

Нагадаємо, ЗМІ дізналися, скільки бійців ЗСУ беруть участь в операції на Курщині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua