Коли найкоротший день у році.

Сонце заходить за горизонт
Сонце заходить за горизонт

У природі є багато цікавих та приємних подій. Наприклад, тривалість дня змінюється. Бувають дні, коли день триває довше, інші дні коротші. Ця тривалість днів має свої ритуали.

коли найкоротший день у році

Багатьом цікаво знати, коли настане найкоротший день в році. Цей день, хоч і маленький, відіграє важливу роль у різних святкуваннях та традиціях. Такий день майже завжди припадає на одну і ту саму дату. Цей деталь також цікава.

Коли варто святкувати найкоротший день в році?

У північній півкулі найкоротший день року зазвичай припадає на 21 грудня - день зимового сонцестояння. У південній півкулі найкоротший день настає зазвичай 21 червня, це день зимового сонцестояння. Та ж сама ситуація має місце і з найдовшим днем року.

коли найкоротший день у році

Найкоротший день року пов'язаний із зимовим сонцестоянням. В цей час Сонце досягає свого найпівденнішого або найпівнічнішого положення відносно екватора. У північній півкулі зимове сонцестояння зазвичай відбувається 21 грудня, коли Південний полюс нахилений до Сонця, що призводить до короткого періоду світла.

Натомість, у південній півкулі зимове сонцестояння припадає на 21 червня, коли Північний полюс нахилений до Сонця. Насправді, немає потреби докладно знати ці дати, оскільки вони повторюються щороку.

Чим можна займатися і що краще не робити у найкоротший день року?

У різних культурах та традиціях найкоротший день року, пов'язаний із зимовим сонцестоянням, відзначають по-різному, що зрозуміло. Наприклад, деякі країни проводять святкові заходи та світлові шоу, щоб привернути увагу до цього дня та його подій. Існує багато традицій, пов'язаних з цим днем.

коли найкоротший день у році

У релігійних традиціях цей період може бути пов'язаний з особливими обрядами, молитвами та церемоніями. Все залежить від країни та її культури. Також можна відзначити настання зими. Цей варіант є досить універсальним. У багатьох країнах цей день вирізняється. Раніше саме такий перехід святкувався з відповідними традиціями.

Ось що не варто робити у цей день:

  • розпочинати нові справи;

  • брати гроші у борг;

  • брати кредит;

  • витрачати багато грошей.

коли найкоротший день

Звісно, не всі приймають такі традиції. Вони пов'язані з релігією. Однак в останні роки ці традиції отримали нове життя, і багато людей з радістю святкують цей цікавий та потенційно корисний день.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Вас зацікавить

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

По цій темі