Коли повернуться відключення світла? Відповідь Міненерго.

Відключення світла очікують завтра
Відключення світла очікують завтра

За декілька днів українці живуть без світла, але енергетики не можуть зробити прогноз щодо повернення до нормального графіку. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Колісник стверджує, що споживання електроенергії є важливим для енергетиків, тому закликає українців економно споживати світло, особливо у пікові години - з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

"Це дає можливість збалансувати енергосистему. Тому закликаємо - споживайте відповідально, а енергетики зі свого боку роблять усе можливе 24/7, щоб система працювала у стабільному режимі", - зазначив Колісник.

У неділю 4 серпня відключення світла не прогнозуються.

Також повідомляється, що ситуація в українській енергосистемі поліпшується. Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив на необхідності урахування загрози нових ворожих обстрілів.

Компанія ДТЕК планує відновити 60-70% генерації, яку втратила внаслідок обстрілів навесні.

"Укренерго" передбачає зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України поступово зменшуватиметься протягом серпня, вересня та жовтня, якщо не буде нових масштабних обстрілів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua