Командира 72-ї бригади, яка обороняє Вугледар, звільнено з посади.

Командир 72-ї бригади під час звільнення Вугледару
Командир 72-ї бригади під час звільнення Вугледару

Зміни у керівництві 72-ї окремої механізованої бригади

З посади командира 72-ї окремої механізованої бригади звільнили Івана Вінніка. За повідомленням оперативного командування "Північ", його переведуть на вищу посаду. Віннік зараз тримає оборону біля Вугледара на Донеччині.

Відсторонення командира пояснюють його просуванням по службі та необхідністю передавати бойовий досвід. Івана Вінніка характеризують як досвідченого та людяного командира, який шанує своїх підлеглих.

Під проводом Івана Вінніка бригада пройшла важкий шлях і успішно тримала оборонні напрямки. Наприклад, вона відбила один з найбільших наступів під час російсько-української війни в Бахмуті та Вугледарі у січні-лютому 2023 року. Оперативне командування побажало Івану Вінніку успіхів у подальшій службі.

«Я закликаю уважно ставитися до рішення глави генерального штабу Олександра Сирського та зазначаю, що такі рішення можуть негативно вплинути на одиницю», - сказала Мар'яна Безугла, народна депутатка.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються захопити Курахове та Вугледар в Донецькій області, щоб перешкодити передислокації українських військ для посилення оборони Покровська.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua