Командування Сил підтримки ЗСУ повідомило, які заборонені речовини використовує РФ на фронті .

Заборонені речовини, використовувані РФ
Заборонені речовини, використовувані РФ

Російська армія активно використовує небезпечні хімічні речовини в своїй війні проти України. Цю інформацію розмістили на сторінці Командування Сил підтримки ЗСУ в Facebook.

У вересні поточного року окупаційні російські війська використали боєприпаси з небезпечними хімічними речовинами проти наших Сил оборони 250 разів.

К-51 - це радянська ручна аерозольна "сльозогінна" граната, що не вбиває.

РГ-Во - це ручна хімічна граната російського виробництва. Активна речовина - хлорацетофенон (CN) або 2-хлоробензальмалононітрил (CS).

З початку повноцінної війни наші підрозділи з радіаційної, хімічної та біологічної розвідки зафіксували 4228 випадків використання хімічних речовин.

Використання хімічної зброї заборонено Конвенцією про заборону хімічної зброї (1997) та веде до серйозних гуманітарних наслідків. Це порушення правил ведення війни.

Міністерство закордонних справ України висловило своє занепокоєння тим, що Росія використовує найманих бійців з Африки в цій війні, наскільки це дестабілізує ситуацію в регіоні.

Міністерство оборони Великобританії повідомляє, що Росія все частіше використовує нерегулярні військові формування проти України.

Було виявлено переміщення російських військових підрозділів з Запорізької та Херсонської областей на півдні України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua