Комплекс «Панцир-С1» не зміг захистити найбільший нафтовий термінал РФ в Криму.

Панцир-С1 не забезпечив захисту нафтового терміналу
Панцир-С1 не забезпечив захисту нафтового терміналу

Українські Сили Оборони атакували нафтобазу в окупованій Феодосії

Нафтобазу в Феодосії, яка знаходилась під охороною російського комплексу ППО "Панцир-С1", було атаковано Силами Оборони України. Супутникові знімки, опубліковані виданням "Радіо Свобода", підтверджують наявність цього комплексу на території нафтобази.

Уже в жовтні минулого року партизанський рух "АТЕШ" опублікував фотографії та відео об'єкта, на який була доставлена російська система ППО. Відтоді їхні агенти зібрали значну кількість інформації про роботу нафтобази та розташування російських систем.

За даними супутникових знімків, були видно, що система "Панцир" дійсно охороняла нафтобазу. У журналістському матеріалі зазначається, що подібні системи було встановлено на інших нафтобазах, включаючи Туапсе та резиденцію Путіна.

Українські Сили Оборони здійснили успішну атаку на нафтобазу в Феодосії, яка знаходиться на півострові Крим, захопленому Росією. Цей удар виявився важливим кроком в боротьбі з російськими військами на півострові.

У результаті атаки було знищено значну кількість палива, яке використовувалося для забезпечення російської армії. Нафтобаза в Феодосії є важливим логістичним вузлом для постачання військової техніки та зброї на півдні України, тому ця операція мала велике стратегічне значення.

Раніше Сили Оборони України також атакували морський нафтовий термінал у Феодосії, який перебуває під окупацією, що призвело до пожежі на нафтобазі. Варто зазначити, що це не перший успішний удар сил Українських Сил Оборони проти російської військової інфраструктури на окупованих територіях.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua